Herself

28 maj 2021

Synopsis

Det var sista gången som han slog henne. Sandra gav sin dotter deras hemliga kod så att hon kunde larma polisen. Sandra flyr med sina barn från sin våldsamma man och kämpar för att ge sina två döttrar en trygg uppväxt. Med fysiska och mentala ärr efter år av våld och hot, med två jobb och under hård press från socialen och bostadsbyråkratin, är hon fast besluten om att ändra deras liv och ordna ett säkert hem. När det blir tydligt att kommunfullmäktige inte kommer att tillhandahålla det tänkta hemmet, beslutar hon sig för att bygga det själv. Med en väldigt liten inkomst och inga besparingar alls måste Sandra använda all sin uppfinningsrikedom för att hennes dröm ska bli verklighet. Sandra får hjälp av nyvunna och gamla vänners vänlighet och generositet. Genom dem och hennes unga döttrars kärlek börjar hon sakta att finna styrkan och hitta tillbaka till sig själv.

HERSELF är ett ytterst aktuellt porträtt om konsekvenserna av våld i hemmet och ett byråkratiskt system som inte fungerar, men också en hyllning till utsatta kvinnors mod och sann vänskap.

HERSELF är dubbelt prisbelönad av Dublin International Film Festival och tilldelades Human Rights Film Award (Phyllida Lloyd) och Michael Dwyer Discovery Award (Clare Dunne).

Information
28 maj 2021
Genre: Drama
Land: Irland, Storbritannien
Regissör: Phyllida Lloyd
Skådespelare: Clare Dunne, Harriet Walter, Conleth Hill, Cathy Belton
Skriven av: Clare Dunne, Malcolm Campbell
Originaltitel: Herself
Svensk titel: Herself
Längd: 98 minuter