Operation Nordpolen

13 november 2020

Synopsis

Fjällräven Swifty arbetar i postrummet på ABDS posthantering, men han har mycket större drömmar. Han vill vara någon annan än en fjällräv som smälter in i omgivningen: Han vill bli en järnjycke, en av de coola och kända husky-kurirerna. För att bevisa att han klarar jobbet ”lånar” han en släde när den söta räven, Jade, ber om en expressleverans. För det blir Swifty tyvärr avskedad. Men samtidigt börjar mystiska saker att hända och alla järnjyckar säger upp sig. Nu får han chansen att visa vad han går för, vägledd av två konspirationsteoretiska uttrar, börjar han undersöka vad som egentligen händer. Det onda geniet Otto von Valross vill släppa ut tundrans gaser så att polarisarna smälter och han blir härskare. Det är bara Swifty som kan stoppa honom. Om han vågar vara den han verkligen är, och be sina vänner om hjälp.

Aaron Woodley har skapat en spännande och rolig film med stort hjärta om hur svårt det kan vara att våga vara, och acceptera, den man är - speciellt om man är osynlig i andras ögon. Den historien kombinerar han med mycket aktuella globala frågor - klimatförändringarna som gör att polarisarna smälter.

Svenska röster av: Lizette Pålsson, Joachim Bergström, Christian Fex, Urban Wrethagen, Josefine Götestam, Ole Ornered, Mikael Regenholz och Jasmine Hansen

Information
Premiär: 13 november 2020
Genre: Family, Adventure, Comedy
Regissör: Aaron Woodley
Originaltitel: Arctic Justice
Svensk titel: Operation Nordpolen
Längd: 92 minuter
Åldersgräns: 7 år